Доступність посилання

ТОП новини

Харківська міліція не реагує на злочини, пов’язані з місцевим Майданом – «Батьківщина»


Харківські правоохоронці мають відреагувати на симптоматичні злочини, скоєні проти учасників місцевого Євромайдану. Про це під час засідання обласної ради заявив представник фракції «Батьківщина» Іван Варченко.

За його словами, ще вранці 30 листопада у власному офісі побили активістку харківського Євромайдану, президента фонду місцевої демократії Ольгу Мірошник. «Справа не розкрита», – каже опозиціонер.

Так само, кажуть в опозиції, не покарані люди, які кидали петардами в учасників опозиційного пікету – це було 2 грудня на площі Свободи, коли тривала позачергова сесія обласної ради з приводу обговорення соціально-політичної ситуації в країні. Тоді порушники громадського порядку обійшлися штрафами.

«Ще згодом, – наводить факти обласний депутат Іван Варченко, – був украдений електрогенератор з мікроавтобуса, яким перевозили обладнання для Євромайдану. А ще через тиждень цей самий орендований Мерседес Віто вночі спалили невідомі».

Варченко також нагадав депутатам і правоохоронцям про знищений автомобіль народного депутата від ВО «Свободи» Ігоря Швайки.

«Постійно затримуються теплі речі, які везуть для Євромайдану до Києва. Шановні правоохоронці, я проситиму вас у складному виборі між вашим обов’язком, законом і завданнями, які, можливо, стоять перед вами від окремих осіб – все-таки оберіть закон», – заявив член фракції «Батьківщина» Іван Варченко.

Відповідаючи на звинувачення опозиціонера, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, що представляє в облраді Партію регіонів, висловив думку, що представник «Батьківщини» намагається представити Харків як кримінальне місто.

«Не соромте Харків. І не представляйте наше місто якимось кримінальним і не робіть з наших правоохоронців якихось пособників диктаторських режимів», – заявив Михайло Добкін.
XS
SM
MD
LG