Доступність посилання

ТОП новини

«Батьку геть» – майданівці пікетували посольство Білорусі


Майданівці пікетували білоруське посольство
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:31 0:00
Близько сотні українців і білорусів прийшли під стіни посольства Білорусі в Києві, щоб висловити підтримку політичним в’язням. Ходу учасники акції розпочали з майдану Незалежності.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, пікетувальники несли в руках великий біло-червоний білоруський прапор і вигукували гасла «Батьку геть» і «Живе Білорусь».

«У нас є політв’язні. Ми протестуємо проти цього. Ми солідарні з ними. Свої вимоги ми несемо у посольство Білорусі. Вони, безумовно, знають, яка у нас влада, бо нічого випадкового не буває. Що наша влада – бандити, бо вони давно і послідовно порушують законодавство. Але ми все одно туди йдемо, щоб передати наші вимоги щодо визволення політичних в’язнів і проведення демократичних виборів у Білорусі», – заявив голова Руху солідарності «Разом» В’ячеслав Сівчик.

Рівно три роки тому, 19 грудня 2010 року, після виборів президента Білорусі, переможцем яких оголосили Олександра Лукашенка, правоохоронці жорстоко розігнали мітинг у Мінську. На площі Незалежності люди зібрались на знак протесту проти фальсифікацій. Тоді міліція затримала понад 600 учасників акції.
XS
SM
MD
LG