Доступність посилання

ТОП новини

Богатирьовій вручили «Позорняку» і медаль за сумнівні заслуги


Пацієнти нагородили Богатирьову «Позорнякою»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00

Пацієнти нагородили Богатирьову «Позорнякою»

Символічну медаль та відзнаку «Позорняку» вручили міністру охорони здоров’я Раїсі Богатирьовій пацієнтська організація ЮКАБ та громадська організація «Центр протидії корупції».

Ці «нагороди» чиновник отримала за те, що цього року її міністерство «заробило» менше грошей на закупівлі ліків для хворих на СНІД, ніж торік.

Громадські активісти порахували, що чиновники міністерства під час державної закупівлі ліків для хворих на ВІЛ/СНІД «заробили» 15 мільйонів гривень. Минулого ж року їхній «прибуток» становив 37 мільйонів. Саме через це Раїса Богатирьова і «удостоїлася» нагород.

Представники громадських організацій заявляють про монополію серед компаній, які беруть участь у тендерах під час закупівлі ліків.

«Якби Міністерство охорони здоров’я провело тендери чесно та закупило ліки за конкурентними цінами, ми б могли врятувати 5 тисяч смертельно хворих українців. Тепер вони заплатять своїм життям за нові мерседеси та яхти міністерських чиновників, – каже Дмитро Шерембей, голова пацієнтської організації ЮКАБ.

За словами організаторів, на «урочистий» захід, запросили і саму Раїсу Богатирьову. Але за нагородами міністр так і не прийшла, тому їх відправили поштою.
XS
SM
MD
LG