Доступність посилання

ТОП новини

Федерація профспілок заявила про масові допити її працівників


Федерація профспілок України заявила сьогодні, що у зв’язку з подіями на майдані Незалежності в Києві 1 грудня, коли там відбувалася масова акція опозиції і в деяких частинах міста ставалися сутички з правоохоронцями, слідчі продовжують масово допитувати спеціалістів, керівників та інших працівників ФПУ та членів її виборних органів. Із цього приводу керівництво ФПУ звернулося до начальника Київської міської міліції і міністра внутрішніх справ України, мовиться в повідомленні.

Як заявили в ФПУ, вже допитані понад 60 осіб, понад 100 отримали повістки та виклики найближчим часом до слідчих органів, частина раніше допитаних викликаються на допити повторно. Федерація наголошує, що це обмежує можливості штатних профспілкових працівників виконувати посадові обов’язки, дезорганізує роботу центрального органу профспілок, її членських організацій, що негативно впливає на діяльність усієї організації.

Крім того, ухвалою Печерського районного суду в Києві профспілковим працівникам узагалі заборонено перебувати на робочих місцях у Будинку спілок, порушується також доступ членів профспілок до своїх виборних органів, заявили в ФПУ.

Такі дії правоохоронних органів, за словами профспілковиків, нічим не виправдані і перешкоджають законній діяльності профспілок. У ФПУ нагадують, що під час подій 1 грудня, у вихідний день, працівників не було на роботі в Будинку спілок на майдані Незалежності.

У цій ситуації ФПУ, зважаючи на ухвалений Верховною Радою закон про безвинність учасників масових акцій у частині закриття всіх кримінальних проваджень, відкритих з приводу акцій протесту і масових заходів у період із 21 листопада, звернулася до міліційних високопосадовців із проханням вжити заходів, які б сприяли відновленню повноцінної роботи профспілок, мовиться в заяві.
XS
SM
MD
LG