Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан у Дніпропетровську з’явився в онлайн-мовленні


Активісти дніпропетровського Євромайдану запровадили онлайн-трансляції для тих, хто боїться приходити на площу. Молоді активісти розпочали відеотрансляції в реальному часі подій, пов’язаних із Євромайданом у Дніпропетровську, розповів Радіо Свобода один із ініціаторів проекту, студент-політолог Дніпропетровського національного університету Антон Салюк.

За його словами, на озброєнні хлопців небагато техніки – переносний wi-fi роутер, планшет і смартфон. Щоб вести трансляцію, вони зареєстрували свій канал на Ustream (DnipoOnline).

Як сказав Антон, дніпропетровські й загальнонаціональні телеканали необ’єктивно висвітлюють події, які відбуваються на місцевому Євромайдані, а то й не висвітлюють узагалі. Між тим, є аудиторія, яка б хотіла про них дізнаватись у режимі реального часу.

«Нас дуже мало знімають. Наприклад, у неділю, коли нас збирається 3 чи 6 тисяч, нас узагалі не показують. А якщо журналісти й знімають, то в ефір відео чомусь не йде. Відтак ми вирішили створити своє онлайн-телебачення. Ми будемо знімати все, як воно є: зможуть висловитись і люди, які за євроінтеграцію, і ті, хто проти. І якщо будуть, приміром, якісь провокації, ми все це будемо знімати, щоб були докази для міліції», – розповів Радіо Свобода Антон Салюк.

На думку активістів, відео із їхнього каналу зможуть використовувати загальнонаціональні ЗМІ. Студенти також вважають, що аудиторія цих онлайн-трансляцій буде досить широка, зокрема, трансляції орієнтовані на людей, які не можуть самі побувати на Євромайдані.

«Я думаю, це будуть дивитись люди, які самі бояться ходити на Євромайдан, зокрема, студенти, на яких тиснуть у вишах. Можливо, якщо вони побачать нас, то не будуть боятись і приєднаються. Також, думаємо, наші трансляції можуть дивитись люди з особливими потребами. Думаємо, до нас приєднуватимуться люди, які мають техніку відповідного рівня, сучасний телефон або планшет, щоб знімати і транслювати євромайданівські події», – сказав Антон Салюк.

Зараз щовечора в будні на дніпропетровькому Євромайдані збираються сотні людей, у вихідні на марші протестів виходять тисячі.
XS
SM
MD
LG