Доступність посилання

ТОП новини

Ніхто не може звільнити з роботи за громадську позицію


Київ – Стаття 24 Конституції України каже, що «не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань». До цієї статті можуть апелювати ті, кого примушують «написати заяву» через симпатії до Євромайдану.

Люди з різних регіонів України, не лише із західних областей, як стверджують у Партії регіонів, беруть відпустки й приїжджають на Євромайдан до Києва. У такий спосіб вони хочуть підтримати євроінтеграційний курс України й показати владі свій осуд застосовування сили до мирних акцій.

Через деякий час мітингувальники повертаються додому, а на їхні місця приїжджають нові.

Тим, хто поїхав, не завжди просто відстоювати й далі своє право на підтримку Євромайдану, бо місцеві чиновники, відчуваючи «лінію партії», намагаються «віднадити» людей від участі або й просто підтримки акцій проти влади.

20.12.2013
Харківських активістів Євромайдану переслідують

«На всіх українських Майданах, а особливо у столиці, українці зі звичайних людей перетворюються на громадян цієї держави» – Пилипець далі
20.12.2013
На Волині активістові Євромайдану, колишньому керівникові області обмежили пересування

далі
19.12.2013
Із «Укрзалізниці» звільнили за пост про потяги для «антимайдану»

Інформація, що залізниця виділила 27 потягів для перевезення учасників «антимайдану» до Києва, з’явилася в інтернеті 13 грудня далі

Інша ситуація у Львові. На думку експертів, тут влада прислуховується до думки громади.

19.12.2013
Симпатиків Майдану в Західній Україні не переслідують

При Львівської обласній раді створено штаб національного порятунку, який щодня організовує поїздки у Київ на Майдан далі

Богдан Яременко, «дипломат у відпустці», як він сам себе називає, не збирається подавати у відставку в зв’язку з тим, що його відсторонили від роботи генконсула України у Стамбулі через його пост у Facebook із засудженням дій «Беркуту» на Євромайдані.

Подарунка МЗС робити не збираюся. Те, що сталося зі мною, це нонсенс
Богдан Яременко
«Я такого подарунка МЗС робити не збираюся. Вони повинні себе проявити. Якщо їм щось не подобається, вони повинні бути достатньо мудрими, щоб знайти законні підстави для звільнення. Висловлювання у мережі Facebook не можуть бути такою підставою, якщо вони, звісно, не стосуються безпосередньо професійної діяльності, не розкривають державної таємниці і так далі. Тому те, що сталося зі мною, це нонсенс», – сказав Яременко в інтерв’ю Радіо Свобода.
Чи справді за підтримку Євромайдану звільняють з роботи?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:26:23 0:00
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG