Доступність посилання

ТОП новини

В Ірані кажуть, що женевські переговори йдуть повільно


Аббас Арагчі
Аббас Арагчі
Іранська сторона заявляє про повільний перебіг переговорів між Іраном і світовими державами про реалізацію тимчасової угоди щодо ядерної програми Тегерана.

Про це іранській агенції IRNA заявив один із учасників переговорів, заступник іранського міністра закордонних справ Аббас Арагчі. За його словами, перемовини мають продовжитися в Женеві сьогодні.

Експерти з Ірану і шести країн світу відновили переговори минулого четверга. Сторони мають домовитися про шляхи втілення досягненої з Тегераном домовленості щодо часткового обмеження його ядерної програми в обмін на часткове полегшення санкцій проти Ірану.

Іран перервав ці переговори тиждень тому на знак протесту проти того, що у США, одній із шести держав-учасниць переговорів, Конгрес проголосував за те, щоб дещо розширити санкції проти Ірану. Тегеран заявив, що цей крок суперечить духові досягненої минулого місяця домовленості, що передбачає відмову Ірану від деяких аспектів його ядерної програми в обмін на часткове зняття міжнародних економічних санкцій проти Тегерана.

Згодом президент США Барак Обама заявив, що накладе вето на будь-які законодавчі рішення про запровадження нових санкцій щодо Ірану.

У світі непокояться, що Іран може під прикриттям заяв про мирну ядерну програму намагатися здобути ядерну зброю. Тегеран заперечує це, але доказів, яких вимагає світова спільнота, так і не надав.
XS
SM
MD
LG