Доступність посилання

ТОП новини

Волинські Євромайдани: активістам – свободу, владі – недовіру


Євромайдан у Рівному, 22 грудня 2013 року
Євромайдан у Рівному, 22 грудня 2013 року
Сьогодні обмежені в пересуванні волинські координатори Євромайдану Майя Москвич, Богдан Шиба та Володимир Бондар опосередковано з’явилися на сцені луцького Євромайдану.

Організатори віча поставили на сцені їхні портрети. Як розповів депутат обласної ради Ігор Гузь, йому також уже вручена підозра у злочинах, згідно з якою йому загрожує до 11 років ув’язнення.

Луцький Євромайдан вимагав скасування всіх справ проти волинських активістів, а також відставки голів Волинської облдержадміністрації та Волинської обласної ради Бориса Клімчука та Анатолія Войтовича, прокурора області Андрія Параки та начальника УМВС у Волинській області Олександра Терещука. Завтрашній ранок майданівці обіцяли розпочати з параду портретів Віктора Януковича.

У Рівному резолюція «Мітингу нашої сили» містить слова обурення через те, що пізньої ночі 21 грудня окружний адміністративний суд ухвалив рішення про заборону проведення довгострокової акції на майдані перед облдержадміністрацією. Це рішення ухвалене за поданням міськвиконкому, хоча дотепер міський голова Рівного Володимир Хомко заявляв про свою підтримку рівненського Євромайдану і брав участь в одному з його мітингів.

Мітингувальники заявили, що більше не вірять міському голові, і запропонували йому за власною заявою скласти з себе повноваження керівника міста. Також євромайданівці Рівного вимагають від колегії суддів Рівненського окружного адміністративного суду відсторонення судді Оксани Дудар «у зв’язку з прийняттям нею рішення про заборону мирної акції протесту, яке суперечить демократичним практикам та конституційним правам громадян».

Учасники мітингу наголосили, що не дозволять зняти прапор Євросоюзу на центральних майданах міста, як того вимагають у місцевій прокуратурі.
XS
SM
MD
LG