Доступність посилання

ТОП новини

Росія доправила до Сирії авта для вивезення хімічної зброї – міністр


Росія доставила до Сирії панцирні вантажівки, які там мають використати для транспортування компонентів хімічної зброї для їхнього знищення, повідомив сьогодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

Як мовиться в його доповіді про це президентові Росії, попередніми днями до Сирії доправили 75 таких авт, також туди направлять і інше майно, необхідне для контингенту, який працюватиме на вивезенні зброї.

За планами Організації за заборону хімічної зброї, яка працює над ліквідацією арсеналу хімічної зброї Сирії, близько трьох тисяч контейнерів із хімічними речовинами, складовими цієї зброї, доставлять до сирійського порту Латакія на Середземному морі з різних об’єктів у країні; броньовані вантажівки для цього й надала Росія.

Потім хімікати перевантажать на судна з Данії й Норвегії і під охороною доставлять до Італії. Там найнебезпечніші речовини знову перевантажать на судно зі США, на якому ці речовини знищать у відкритому морі. Решту ліквідують у комерційних підприємствах.

Організація за заборону хімічної зброї прагне завершити знищення хімічної зброї Сирії до середини наступного року. З такої зброї, про яку заявила влада Сирії, вилучили близько 1 тисячі 300 тонн небезпечних речовин.

Сирія у вересні погодилася віддати на знищення свій арсенал хімічної зброї за резолюцією Ради безпеки ООН після нападу з використанням такої зброї на околиці її столиці Дамаска, внаслідок якого загинули сотні цивільних мешканців у місцевості, яку контролюють повстанці; тоді повстанці звинуватили в цьому владу Сирії, а та у свою чергу заявила про провокацію самих повстанців.
XS
SM
MD
LG