Доступність посилання

ТОП новини

ДАІ попереджає про відповідальність за блокування вулиць


Державтоінспекція Києва попереджає про кримінальну й адміністративну відповідальність за блокування транспортних магістралей у зв’язку з закликами до українців виїхати автомобілями 26 грудня до «урядового кварталу».

«У деяких ЗМІ з’явилися заклики до громадян України найближчим часом виїхати транспортними засобами в «урядовий квартал» (вулиці Банкова, Грушевського, Інститутська, Круглоуніверситетська, Лютеранська, Шовковична). Масовий виїзд до центральної частини міста на транспорті призведе до значних ускладнень у дорожньому русі й може паралізувати подальший рух усього транспорту», – сказав заступник керівника управління ДАІ в Києві Ігор Опанасенко.

За його словами, в ДАІ звертають увагу тих, хто робить такі заклики, а також водіїв на те, що за порушення вимог пункту 32.1 Правил дорожнього руху передбачається відповідальність за статтею 125 Кодексу про адмінпорушення. Йдеться про те, що без узгодження з ДАІ забороняється рух колон у складі понад п’яти транспортних засобів.

Крім того, як заявив Опанасенко, за блокування транспортних комунікацій статтею 279 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність – від штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправних робіт до арешту на півроку або обмеження волі до 3 років.
XS
SM
MD
LG