Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція вирішила пікетувати засідання Київради


Опозиція має намір пікетувати засідання Київської міської ради, заплановане на завтра, заявив сьогодні народний депутат із фракції «Батьківщина» Володимир Бондаренко.

За його словами, серед питань порядку денного цього засідання немає розподілу земель чи майна, натомість заплановані питання, потрібні для завершення фінансового і календарного року. Але, наголосив Бондаренко на брифінгу у штабі національного спротиву, опозицію не влаштовує порядок розробки і ухвалення цих питань, тому вона планує пікетувати засідання, що має відбутися у приміщенні Солом’янської райдержадміністрації.

Народний депутат із фракції ВО «Свобода» Андрій Іллєнко, зі свого боку, нагадав, що, на думку опозиції, нинішній склад Київської міськради нелегітимний і «не представляє киян», і «ніякої Київської міської ради немає». Тому, за його словами, опозиція, народні депутати і кияни вимагатимуть «припинити цей фарс».

Сьогодні було оприлюднене розпорядження секретаря Київради Галини Гереги про те, що Київська міська рада має намір завтра провести засідання в будівлі Солом’янської районної державної адміністрації Києва. У порядку денному п’ять проектів рішень, що стосуються вирішення бюджетних питань, приведення деяких нормативних актів у відповідність зі змінами в законодавстві й ухвалення звернення депутатів Київради до киян. У документі також ідеться про те, що Київрада збирається, «враховуючи винятковість термінового розгляду нагальних питань з метою забезпечення життєдіяльності господарського комплексу міста Києва».

У Києві з 21 листопада відбуваються багатотисячні акції проти української влади. 1 грудня активісти Євромайдану зайшли у Будинок профспілок і будівлю КМДА, де перебувають досі. Там розгорнули штаби мітингувальників.

Опозиція заявляє, що Київрада нелегітимна, бо термін її повноважень закінчився 2 червня. Водночас Апеляційний адміністративний суд Києва підтвердив постанову Окружного адміністративного суду Києва, яка визнала легітимність повноважень Київради і її секретаря Гереги.
XS
SM
MD
LG