Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко привітала Ходорковського зі звільненням


Колишній прем’єр Юлія Тимошенко написала відкритого листа, у якому привітала зі звільненням колишнього російського нафтового магната Михайла Ходорковського. Тимошенко зокрема зазначила, що його вихід на свободу є «знаковою і довгоочікуваною подією» для багатьох.

«Звільнення Михайла Ходорковського подарувало світу сильного, інтелектуального, морального воїна, який хоч трохи, але зможе разом з іншими наблизити людство до любові та співчуття», – вважає колишній український прем’єр.

«Я точно знаю, що у Михайла Ходорковського немає захвату знайденою фізичною свободою. Політичні в’язні, перебуваючи в неволі, за невідомими законами виробляють таку кількість внутрішньої свободи, що нею можна тричі заповнити світ. Не захоплення фізичною свободою його зараз переповнює, а неземна любов до своєї сім’ї – з гірким присмаком провини перед нею. А ще – вдячність до тих, хто в нього вірив і за нього боровся всі ці довгі роки, яка швидко переплавляється у відповідальність перед ними», – йдеться у відкритому листі Тимошенко.

«А головне, і я в цьому твердо впевнена, що у Михайла Ходорковського з'явилося особливе натхнення спробувати зробити світ менш жорстоким і більш справедливим для багатьох. Немає сумнівів, що він уже давно переріс банальну пристрасть до колекціонування грошових знаків», – вважає колишній прем’єр.

Михайла Ходорковського випустили 20 грудня після відповідного указу президента Росії Володимира Путіна.
XS
SM
MD
LG