Доступність посилання

ТОП новини

Британський канал оприлюднить відеозвернення Едварда Сноудена


Сноуден в анонсованому зверненні на Channel 4
Сноуден в анонсованому зверненні на Channel 4
Колишній контрактник американських спецслужб Едвард Сноуден записав різдвяне відеозвернення, яке у середу має оприлюднити британський телеканал Channel 4. Трансляція запланована на 18:15 за київським часом.

Згідно з оприлюдненим анонсом, Сноуден зокрема закликатиме уряди різних країн світу відмовитися від практики стеження за громадянами.

Британський Channel 4 відомий тим, що щороку на католицьке Різдво показує звернення, альтернативні до традиційного послання британської королеви 25 грудня. Своє відеозвернення Сноуден записував у Росії, де перебуває з серпня.

У 2013 році Едвард Сноуден передав засобам інформації документи про ймовірні операції Агентства національної безпеки США. Згідно з матеріалами, американські спецслужби моніторили листування і телефонні дзвінки іноземних лідерів, зокрема канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Росія надала Едвардові Сноудену тимчасовий притулок. США наполягають на його поверненні і вважають, що колишній контрактник має постати перед судом за обвинуваченням у крадіжці секретної інформації.
XS
SM
MD
LG