Доступність посилання

ТОП новини

Російські прикордонники обстріляли катер з українськими рибалками і затримали їх


Прикордонники Росії затримали в Азовському морі за підозрою в браконьєрстві трьох жителів Керчі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

«Троє жителів міста Керч, що вийшли на малому плавзасобі (катер «Орлан-2») в Азовське море для лову морепродуктів, незаконно перетнули розмежувальну лінію й були затримані прикордонниками суміжної сторони», – йдеться в повідомленні.

При цьому в Держприкордонслужбі заявили, що під час затримання українці проігнорували сигнали про зупинку й попереджувальні постріли й зупинилися тільки після одиночного пострілу в двигун катера.
У повідомленні стверджується, що ніхто не постраждав.

«Під час попереднього огляду на борту було близько 200 кг риби, знаряддя лову й навігаційний пристрій «Гармін», – йдеться в повідомленні.

Порушників затримали для складання процесуальних документів і ухвалення правового рішення. Відразу після затримання, російські прикордонники проінформували Держприкордонслужбу України про цей інцидент. За повідомленням, сьогодні затриманих моряків передали українській стороні, після чого представники Держприкордонслужби України щодо затриманих склали протоколи про адміністративні правопорушення.

17 липня цього року в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії, який переслідував українське судно, закидаючи рибалкам незаконний вилов риби.

В результаті четверо рибалок загинули, єдиного вцілілого з них Олександра Федоровича в Росії госпіталізували, пізніше заарештували. Його звільнили минулого місяця.
XS
SM
MD
LG