Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську пікетували міліцію з вимогою розслідувати напад на Чорновол


У Дніпропетровську вимагали розслідувати напад на Чорновол
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:28 0:00
Учасники дніпропетровського Євромайдану у четвер ввечері пікетували обласне управління МВС. Акція відбулася на підтримку побитої журналістки Тетяни Чорновол, а також десятків інших громадських активістів, які зазнали тиску або фізичної розправи через свою діяльність.

«Ми висловлюємо занепокоєння громадян стосовно діяльності правоохоронних органів. Це стосується резонансних подій у Києві, тобто побиття Тетяни Чорновіл, у Харкові, де у людини, активіста Євромайдану, 12 ножових поранень, а також інцидентів у Дніпропетровську 25 листопада та 8 травня. Неодноразово називалися прізвища, неодноразово показувалися фотографії, але представники міліції чомусь нікого не можуть знайти. Це виглядає так, ніби правоохоронці затягують слідство в інтересах певних політичних процесів», – заявив один із координаторів Євромайдану Іван Маркевич.

Активісти Євромайдану також заявили, що не почуваються захищеними в Дніпропетровську після нападів на прихильників євроінтеграції в інших містах та побиття дніпропетровських євромайданівців 1 грудня.

«Є певне занепокоєння, що такі речі виникнуть у Дніпропетровську. Ніхто не може сьогодні гарантувати безпеку євромайданівцям, ніхто не може гарантувати активу та координаторам, що вони будуть захищені. Безкарність породжує ще більше нахабство», – заявляли учасники акції.

Водночас в обласному управлінні міліції раніше заявляли, що розслідування резонансних нападів на активістів у Дніпропетровську триває, зокрема, шукають причетних до інциденту на місцевому Євромайдані.

Пікетувальники передали звернення на ім’я начальника обласного управління МВС, у якому вимагають розслідування всіх резонансних злочинів, а також список активістів Євромайдану, щоб міліція подбала про їхню безпеку. У п’ятницю дніпропетровські євромайданівці планують пікетувати обласну прокуратуру.
XS
SM
MD
LG