Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс засідання у справі ЄЕСУ на 24 січня


У засіданні Київського районного суду Харкова, який слухає кримінальну справу щодо порушень у діяльності корпорації «Єдині енергосистеми України», оголосили перерву до 10:00 24 січня.

Суддя Костянтин Садовський наголосив, що розгляд справи за відсутності підсудної Юлії Тимошенко неможливий. Він також повідомив, що сьогодні пенітенціарна служба склала акт про те, що екс-прем’єр відмовилася прибути до суду, а також відмовилася від участі в суді за допомогою відеоконференції.

Захист назвав перевищенням повноважень з боку керівника Качанівської колонії Ігоря Колпащикова його пропозицію участі Тимошенко в суді за допомогою відеоконференції. Як кажуть адвокати, за старим Кримінально-процесуальним кодексом, за яким розглядають справу ЄЕСУ, відеоконференція передбачається в окремих слідчих діях.

На це прокурор Вікторія Калита сказала, що не вбачає перевищення повноважень або порушення закону, бо Колпащиков просто повідомив про можливості доправлення Тимошенко в суд.

Захист також вкотре просив суд закрити справу у зв’язку з відсутністю в діях Тимошенко складу злочину.

Раніше сьогодні пенітенціарна служба України повідомила, що екс-прем’єр відмовилася від участі в судовому засіданні у справі про фінансові зловживання корпорації ЄЕСУ.
XS
SM
MD
LG