Доступність посилання

ТОП новини

Сім активістів Greenpeace залишили Росію


Перший із амністованих у справі Greenpeace Дмитро Літвінов, уродженець Росії, нині громадянин Швеції, залишив Росію вчора
Перший із амністованих у справі Greenpeace Дмитро Літвінов, уродженець Росії, нині громадянин Швеції, залишив Росію вчора
Щонайменше семеро із 30 активістів Greenpeace, заарештованих понад три місяці тому за акцію проти видобутку нафти в Арктиці, залишили Росію.

Із Санкт-Петербурга до Парижа сьогодні вилетіли п’ятеро громадян Великобританії і один канадієць, які отримали необхідні документи від російської влади. Вчора з Росії поїхав ще один активіст – громадянин Швеції.

Із 30 активістів Greenpeace четверо є громадянами Росії.

Вчора стало відомо, що всі 30 фігурантів справи про хуліганство отримали документи про закриття кримінальної справи у зв’язку з оголошеною амністією.
Судно Greenpeace затримали в Арктиці 19 вересня після того, як кілька активістів спробували висадитися на нафтову платформу «Газпрому». Спочатку їх обвинувачували у піратстві, однак пізніше перекваліфікували справу на хуліганство.

Згодом всіх затриманих у рамках справи звільнили під заставу. А 18 грудня у Росії ухвалили закон про амністію, під який потрапили і фігуранти справи Greenpeace.

Серед активістів – українець Руславн Якушев, який працював коком на судні екологів Arctic Sunrise.
XS
SM
MD
LG