Доступність посилання

ТОП новини

УДАР вимагає від слідства у справі Чорновол показати, в якому стані затримані


У партії УДАР вимагають, щоб усім затриманим у справі про побиття журналістки Тетяни Чорновол забезпечили охорону, допустили до них адвокатів і показали, в якому вони фізичному та психічному стані. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті партії.

«Оскільки, знаючи методи правоохоронців, щоб потім не виявилося, що у когось із затриманих стався серцевий напад чи смертельна пневмонія», – заявляють в УДАРі.

У партії вважають, що громадськості «намагаються нав’язати думку про нібито причетність опозиції до побиття журналістки». «Щоб дискредитувати опозицію влада здатна і на жорстоке побиття, і на призначення «винних», на будь-яку брехню і провокації», – йдеться в повідомленні партії.

В УДАРі заявляють, що члени партії Дмитро Крейнін, Ігор Опадчий та Євген Огарков звертатимуться до суду з позовом проти начальника головного слідчого управління МВС Миколи Чинчина щодо захисту честі, гідності і ділової репутації.

Раніше сьогодні у відеокоментарі, оприлюдненому МВС, Чинчин заявив про можливі зв’язки затриманих у справі про побиття Тетяни Чорновол із деякими опозиційними політиками. Зокрема було згадано Крейніна, Опадчого й Огаркова. Окрім того, Чинчин пов’язав одного з затриманих із бандитським угрупованням, яке, за словами представника МВС, «входило у злочинне співтовариство Рибалка на прізвисько Рибка, вбитого в 2005 році, з яким тісно взаємодіяли брати Клички».
XS
SM
MD
LG