Доступність посилання

ТОП новини

Усі іноземні активісти «Ґрінпіс» залишають Росію


Усі іноземні активісти «Ґрінпіс», амністовані в Росії, залишать країну сьогодні до кінця дня. Про це повідомляє організація «Ґрінпіс Росії».

За інформацією кореспондента Радіо Свобода, Петербург вже залишили близько 20 екологів і моряків судна «Арктік Cанрайз».

Першим на поїзді в Гельсінкі ще в четвер виїхав шведський активіст російського походження Дмитро Литвинов, вісім його соратників вилетіли з аеропорту Пулково-2 в п’ятницю вранці, ще кілька людей – денними і вечірніми рейсами.

У результаті спроби 30 членів «Ґрінпіс» піднятися 18 вересня на морську платформу «Газпрому» «Пріразломаная» – на знак протесту проти видобутку нафти в Арктиці – вони просиділи в СІЗО Мурманська і Петербурга 2 місяці. Потім їх випустили під заставу, але не дозволили покинути Росію, оскільки їхні кримінальні справи продовжували розслідуватися, і за звинуваченням у хуліганстві їм загрожувало до 8 років позбавлення волі.

Потім всі вони потрапили під амністію, приурочену до 20-річчя Конституції Росії.

На прес-конференціях екологи заявили, що все, що сталося з ними в Росії, а також той факт, що «Газпром» відновив видобуток нафти в Баренцевому морі, тільки зміцнює їхню рішучість продовжувати боротися за чистоту Арктики.
XS
SM
MD
LG