Доступність посилання

ТОП новини

Росія: загиблих від теракту у Волгограді вже 16


Після вибуху на вокзалі у Волгограді, Росія, 29 грудня 2013 року
Після вибуху на вокзалі у Волгограді, Росія, 29 грудня 2013 року
У Росії, за повідомленнями, число загиблих унаслідок терористичного акту на залізничному вокзалі міста Волгограда на півдні європейської частини країни в неділю зросло до 16: вже двоє з важко поранених померли в лікарні.

Наразі остаточно не ясно, чи залічили до цього числа й самого нападника.

Далі перебувають у медичних закладах іще 37 потерпілих, повідомляють урядовці.

Як сказав заступник голови обласного уряду Волгоградської області Василь Галушкін, у регіоні вирішили запровадити «жовтий», тобто високий, рівень терористичної небезпеки.

За фактом вибуху порушили кримінальні справи за двома статтями, про теракт і про незаконний обіг зброї і боєприпасів. За повідомленнями, вибуховий пристрій був потужним – до 10 кілограмів у тротиловому еквіваленті.

Російські націоналісти вже заявили, що мають намір провести у Волгограді в понеділок несанкціонований «народний сход», щоб вимагати відставки керівників міста і області через теракт.

Організація з безпеки і співпраці в Європі в особі її чинного голови, міністра закордонних справ України Леоніда Кожари рішуче засудила теракт у Волгограді і закликала міжнародну спільноту об’єднатися для боротьби з тероризмом.

Співчуття російським колегам висловили в Україні президент Віктор Янукович і прем’єр-міністр Микола Азаров.

Понад два місяці тому у Волгограді вже здійснювали теракт: тоді вибуховий пристрій у рейсовому автобусі підірвала смертниця родом із Північного Кавказу, загинули, крім неї, ще шість людей, десятки були поранені.
XS
SM
MD
LG