Доступність посилання

ТОП новини

Росія: нападником у Волгограді був чоловік – нові дані


Біля місця вибуху на вокзалі у Волгограді, Росія, 29 грудня 2013 року
Біля місця вибуху на вокзалі у Волгограді, Росія, 29 грудня 2013 року
У Росії агентство «Інтерфакс» повідомило з посиланням на джерела у правоохоронних органах, що теракт на залізничному вокзалі у Волгограді на півдні європейської частини країни здійснив у неділю чоловік, а не жінка, як повідомляли досі.

За словами одного з джерел, на місці вибуху знайшли чоловічий палець у кільці запобіжника гранати.

Інше джерело повідомило, що вже встановлена особа ймовірного терориста, який ніс вибухівку в рюкзаку. За цим повідомленням, його прізвище Павлов, інших даних наразі не повідомляли.

Іще одне джерело у правоохоронних органах теж повідомило агентству, що саме чоловіка «слов’янської зовнішності» зупинили працівники поліції, коли він проходив через металодетектор на вході до вокзалу і спрацювала сигналізація. Його відвели вбік і запропонували особистий огляд, у цей час і пролунав вибух. На місці теракту знайшли і пістолет і гранату, що не вибухнула, які, ймовірно, належали терористові.

Тим часом спершу за смертницю сприймали дівчину, яка в момент вибуху проходила зовсім поруч і останки якої виявили на місці.

Те, що призвідником вибуху у Волгограді міг бути чоловік, а не жінка, підтвердив і речник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін.

Серед версій – також та, що нападників було двоє, чоловік і жінка.

Вибух біля входу на залізничний вокзал Волгограда, біля місця контролю, стався в неділю по 12-й дня. Загинули на цей час, за повідомленнями, 16 людей; число загиблих іще може зрости; наразі не ясно, чи входить у це число загиблих і сам нападник. Потерпіли ще близько 50 людей, із них 37 далі перебувають у лікарнях.

Організація з безпеки і співпраці в Європі в особі її чинного голови, міністра закордонних справ України Леоніда Кожари рішуче засудила теракт у Волгограді і закликала міжнародну спільноту об’єднатися для боротьби з тероризмом.

Співчуття російським колегам висловили в Україні президент Віктор Янукович і прем’єр-міністр Микола Азаров.

Понад два місяці тому у Волгограді вже здійснювали теракт: тоді вибуховий пристрій у рейсовому автобусі підірвала смертниця родом із Північного Кавказу, загинули, крім неї, ще шість людей, десятки були поранені.
XS
SM
MD
LG