Доступність посилання

ТОП новини

На Майдані хочуть встановити рекорд із масового виконання гімну


31 грудня о 23:50 всі, хто збереться на майдані Незалежності в центрі Києва, долучаться до встановлення рекорду з максимальної кількості людей, які одночасно і в одному місці заспівають Державний Гімн. Про це в агенції УНІАН повідомила співачка Руслана Лижичко.

Вона попросила всіх людей, які прийдуть у новорічну ніч на Майдан, мати з собою або ліхтарики, або ж увімкнути світло в телефонах під час виконання гімну. За словами Руслани, завдяки цьому легше буде порахувати людей, які зібралися на Майдані.

«Дуже багато людей захочуть зустріти цей рік саме на Майдані. І дуже логічно виникла ідея – фактично підтвердити те, що вже відбулося, але зробити це все за правилами, за інструкцією, за всіма необхідними канонами і стандартами – встановити і зафіксувати світовий рекорд виконання Державного Гімну. Ми спробуємо це зробити о 23:50», – заявила Руслана.

За її словами, заявка на реєстрацію у Книзі рекордів Гіннеса подана і вже отримали позитивну відповідь.

Руслана повідомила, що «на Майдані і довкола можуть зібратися 138 тисяч людей». За її словами, також можуть долучитися і люди на прилеглих до Майдану вулицях.

Зі свого боку, голова редакційної ради Національного проекту «Книга рекордів України» Олег Іваненко заявив, що на сьогодні рекорд одночасного виконання гімну належить Індії, де в травні 2013 року разом заспівали 121 630 людей. «У нас є всі шанси перевершити дане досягнення», – сказав він.

Іваненко повідомив, що «розроблено методику реєстрації подібного рекорду».

«Весь майдан Незалежності, вся площа розбита на 50 квадратів. Є методики підрахунку. Якщо на кожний квадратний метр у нас буде щільність людей – 2 людини, то подібний рекорд буде встановлено», – додав він. При цьому експерт зазначив, що буде відмінусовуватися площа, на якій розташовані намети, встановлені барикади і ростуть дерева.

Іваненко наголосив, що «експертній комісії потрібно буде тиждень-півтора для точного підрахунку реальної кількості людей, які виконували національний гімн».
XS
SM
MD
LG