Доступність посилання

ТОП новини

Останні 10 років стали найтеплішими в історії метеоспостережень – Гідрометцентр


Середньорічна температура в Україні в 2013 році була на 1-2 градуси вище норми, заявляє директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

За його словами, загалом останнє десятиліття було найтеплішим за всю історію метеорологічних спостережень на території України. «І такої ж оцінки надають світові експерти для глобальних процесів на земній кулі за період спостережень з 1850 року», – наголосив Кульбіда.

Він також повідомив, що на період Новорічних і Різдвяних свят на території України утримається помірно тепла погода без істотних опадів.

«Протягом поточного тижня в Україні утримуватиметься тепла погода з перевищенням, як на цей період, норми показників температури повітря на 2-3 градуси. У нічні години стовпчики термометрів підніматимуться до -3…+3 градусів, у денні – до +1…+6 градусів. У період з 6 по 8 січня температура підвищиться по всій території до +5…+9 градусів, а в Криму – до +10…+12 градусів. Істотних опадів у новорічну ніч і в перший день нового року не буде. Температура вночі становитиме близько 0…-4, вдень – 0», – сказав Кульбіда.

Також директор Укргідрометцентру наголосив, що сніговий покрив на всій території України практично зійшов, і висотою 1-3 сантиметри продовжує зберігатися лише на північному сході, у Карпатах і в горах Криму.
XS
SM
MD
LG