Доступність посилання

ТОП новини

Кличко готовий йти в президенти за Конституцією 2004 року


Віталій Кличко
Віталій Кличко
Лідер УДАРу Віталій Кличко заявляє, що готовий балотуватися в президенти за Конституцією 2004 року, яка обмежує повноваження глави держави.

«Повернення до Конституції зразка 1996 року відбулося в антиконституційному напрямку… Баланс противаг (між парламентом, урядом та президентом – ред.) повинен працювати: у нас є впевненість в тому, що це повинно бути так. Тому ми впевнені і пропонуємо змінити Основний закон на Конституцію 2004 року», – сказав Кличко в ефірі Радіо Свобода.

Він також заявив, що на президентських виборах 2015 року опозиція має висунути єдиного кандидата, що є найбільш рейтинговим опозиційним політиком.

«Ми повинні об’єднатись біля людини, яка має найбільше шансів перемогти Януковича, не звертаючи увагу на ім'я» – сказав лідер УДАРу.

За його словами, боротьба за президентську посаду в 2015 році буде дуже напруженою, а кандидат-переможець обійде свого суперника на дуже незначну кількість голосів.

У таких умовах, на думку лідера УДАРу, опозиція зможе виграти вибори лише у разі створення єдиної команди й об’єднання сил навколо того політика, що має найбільші шанси конкурувати з чинним президентом Віктором Януковичем.

Парламентські опозиційні фракції мають намір в 2014 році сформувати єдину команду для підготовки до виборів президента-2015.
XS
SM
MD
LG