Доступність посилання

ТОП новини

Бандеру вшанували й на рідній Івано-Франківщині


На Прикарпатті основні урочистості з нагоди 105-ї річниці від дня народження Степана Бандери відбулися 1 січня в селі Старий Угринів Калуського району, де народився провідник ОУН, а також в Івано-Франківську.

Традиційне віче в Старому Угринові тривало в історико-меморіальному музеї Бандери за участі народних депутатів, представників місцевої влади і громадськості, духовенства, а також вояків ОУН-УПА.

Зокрема, голова обласної ради Василь Скрипничук заявив, що «якби сьогодні був живий Степан Бандера, він був би гордий тим, що нарешті народилася велика українська нація, бо отой майдан наш європейський – київський, івано-франківський, калуський, полтавський, всеукраїнський – доказав, що люди усвідомили себе нацією, усвідомили себе єдиним цілим».

На урочистостях, за даними кореспондента Радіо Свобода, були присутні і представники облдержадміністрації – попри попередні заяви облради, нібито обласний орган виконавчої влади має намір проігнорувати захід.

Окрім того, голова Калуської районної ради Василь Дзундза повідомив, що делегація району сьогодні вшановує пам’ять свого земляка й у Мюнхені, на могилі Степана Бандери.

В Івано-Франківську урочистості розпочалися пішою ходою від Вічевого майдану до Європейської площі. Відбулося покладення вінків і квітів до пам’ятника Степанові Бандері, священики різних конфесій провели панахиду.

Після святкового віча урочистості продовжилися у центрі патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери та в народному домі «Просвіта».

Пам’ять Степана Бандери сьогодні вшанували зокрема у Києві, Дніпропетровську, Хмельницькому і Львові.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
XS
SM
MD
LG