Доступність посилання

ТОП новини

Українка з Малайзії: мої студенти із задоволенням підтримали Євромайдан


Анна Ва, організатор Євромайдану у Малайзії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:46 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Анна Ва, організатор Євромайдану у Малайзії

Однією з помітніших рис минулого року були акції на підтримку Євромайдану у різних куточках світу. Боротьба в Україні нелегка, але в жодному разі не можна втрачати надії, зазначила у розмові з Радіо Свобода організатор подібної акції у Малайзії Анна Ва. Вона колишня львів’янка, яка останні півтора року викладає німецьку мову в університеті міста Куантан, що на східному узбережжі цієї азійської країни. Радіо Свобода спершу поцікавилося в Анни, що знають у Малайзії про події в Україні, як вона переконала своїх студентів долучитися до акції на підтримку Євромайдану.

– Я прийшла, була дуже збентежена, ніч не спала. Зрозуміла, що хочеться якось підтримати морально, тому що звідси ти дуже сильно переживаєш, більше, ніж коли ти на місці. Я сказала своїм студентам, що в нас у країні революція, що ми хочемо не на Схід, а на Захід. Я зробила плакати, а вони кажуть: «Міс, без проблем, ми Вас підтримуємо», зробимо, щоб усе пройшло мирно. Я їм усе пояснила, і вони без жодних вагань, я б сказала, що з великим задоволенням узяли участь.

Це був один Євромайдан, чи Ви збираєтеся ще подібні акції проводити?

– Це був один на території університету. Хотілося б залучити і українців у Куала-Лумпурі, але не тісно люди спілкуються, майже не підтримують контактів, тут дуже складно якось.

Скільки всього українців у Малайзії?

– Десь осіб 200-300, а коли я була раз на святкуванні Дня незалежності в Куала-Лумпурі, то з працівниками посольства було, може, 30, яких я побачила.

Чого Ви очікуєте у Новому році в Україні? Наскільки Вам тривожно на душі, а наскільки Ви вірите, що становище зміниться на ліпше?

Місяць Майдан стоїть, маленькими кроками просувається, дуже повільно, але просувається
– Насправді вірю. Як казала Леся Українка, без надії сподіваюся. Ситуація складна, але все одно хочеться вірити, що будуть зміни, що недарма люди вийшли, сотні тисяч людей, і вони налаштовані тільки на краще життя. Я думаю, що це буде нелегкий шлях, він уже нелегкий, місяць Майдан стоїть, і все-таки, мені здається, маленькими кроками просувається, дуже повільно, але просувається.

Звідки Ви отримуєте інформацію про події в Україні?

Дивлюся Громадське.TV, підписана на Радіо Свобода, «Українську правду»
– Facebook, дивлюся Громадське.TV, підписана на Радіо Свобода, «Українську правду». Тобто, постійно новини. Може, це навіть і забагато, але наскільки ти переймаєшся і хочеш бути в курсі того, що відбувається.

Прошу, ще кілька слів скажіть, чого Ви бажаєте нашим слухачам і читачам сайту у Новому році?

Боротьба нелегка, але вона того варта. Ми заслуговуємо на краще життя
– Не втрачати надії. Боротьба нелегка, але вона того варта. Ми заслуговуємо на краще життя.

  • Зображення 16x9

    Мар’яна Драч

    На Радіо Свобода – з 1996 року. Вела різні програми, серед яких «Україна і світ» та «Свобода сьогодні». Вивчала міжнародні відносини в Рузвельтському університеті в Чикаго і державне управління та економіку в Інституті державного управління і місцевого самоврядування (нині Академія) в Києві. Директор Української служби Радіо Свобода з травня 2013 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG