Доступність посилання

ТОП новини

Дві впливові газети виступили проти суду над Сноуденом


Американське видання The New York Times і британське Guardian виступили проти суду над колишнім контрактником спецслужб США Едвардом Сноуденом. Обидві газети у редакційних статтях закликали Вашингтон відмовитися від наміру судити його за крадіжку секретної інформації.

Зокрема, у The New York Times вважають, що «враховуючи неабияку цінність інформації, яку він оприлюднив, ті зловживання, про які він розповів, пан Сноуден заслуговує на краще, ніж вічне вигнання і страх».

У Guardian наголошують, що Едвард Сноуден «передав журналістам інформацію, знаючи, якими будуть наслідки». «Це був акт моральної сміливості», – вважає газета.

Обидві газети раніше отримали від Едварда Сноудена частину секретних даних про ймовірні операції Агентства національної безпеки США, які полягали у відстеженні телефонних дзвінків і інтернет-активності окремих осіб, зокрема – і представників найвищого керівництва провідних держав.

У серпні 2013 року Росія надала Сноудену тимчасовий притулок. США наполягають на його поверненні і вважають, що колишній контрактник має постати перед судом за обвинуваченням у крадіжці секретної інформації.
XS
SM
MD
LG