Доступність посилання

ТОП новини

У ДАІ пояснили, чому приходять до учасників Автомайдану


Співробітники Державтоінспекції приходять до власників автомобілів, що брали участь в автопробігу до резиденції президента Віктора Януковича «Межигір’я», з метою встановити особи водіїв, які порушили Правила дорожнього руху. Про це заявили в ДАІ Києва.

«Ми не розшукуємо людей, ми хочемо встановити особу, яка керувала транспортним засобом, оскільки, відповідно до статті 14 відповідальність за правопорушення несе власник транспортного засобу», – сказав начальник відділу дорожньо-патрульної служби управління ДАІ в Києві Юрій Лукіша.

За його словами, співробітники ДАІ приходять до власників машин, які під час автопробігу порушили правила і не зупинилися на вимогу інспекторів. Він наголосив, що зараз автомобілем може керувати будь-яка особа, оскільки для цього немає необхідності отримувати довіреність.

Як зауважив Лукіша, якщо водій не зупинився на вимогу інспекторів, складається мотивований рапорт, потім справу передають до суду.

На запитання, яким пунктом закону встановлено, що співробітник ДАІ може прийти додому до власника транспортного засобу, він відповів: «77-ий наказ МВС України» . За його словами, це «внутрішній документ».

Також Лукіша пояснив, чому інспектори ДАІ не пропускають на Майдан транспорт для обслуговування побуту учасників акцій.

За його словами, для в’їзду в центр міста вантажних автомобілів і спецтранспорту потрібен спеціальний дозвіл ДАІ, тому інспектори зупиняють автомобілі, що везуть на Майдан дрова, продукти харчування й обслуговують біотуалети.

Народний депутат від УДАРу Сергій Аверченко вчора заявив, що Державтоінспекція відстежує водіїв, які підтримують Євромайдан. «У ДАІ відстежують номери машин, навіть приходять до водіїв додому з погрозами. Ми розцінюємо такі дії як тиск на мирних громадян, які підтримують акції протесту. Ми збираємо всі такі факти тиску і будемо писати депутатські запити про неприпустимість подібного, а також в інші способи захищати цих водіїв», – цитує депутата прес-служба УДАРу.

Аверченко також зазначив, що ДАІ «продовжує блокувати машини, які везуть до наметового містечка речі, а також сміттєприбиральні машини й інший технічний транспорт».

29 грудня 2013 року відбувся автопробіг до резиденції президента України Віктора Януковича «Межигір’я».

Акція протесту на вулиці Вишгородській, що веде на Межигір’я в селі Нові Петрівці під Києвом відбулася без інцидентів.
XS
SM
MD
LG