Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровці пройшли ходою на підтримку столичного Євромайдану


Акція у Дніпропетровську
Акція у Дніпропетровську
Прихильники євроінтеграції у Дніпропетровську у неділю організованою ходою пройшли центральними вулицями міста на підтримку столичного Євромайдану та з вимогами люстрації.

У руках вони тримали прапори Євросоюзу та України, плакати з написами «Майдан – твоє поле бою», «Україні не потрібні диктатори!», «Ми не бидло!» тощо. Йдучи центральними вулицями міста, люди скандували «Києве, ми з тобою!», «Дніпро, вставай!», «Дніпро, з Різдвом!».

За словами протестувальників, вони підтримують вимоги столичного Євромайдану – відставку уряду, імпічмент президента, дострокові вибори, припинення політичних утисків. Мітингувальники також вимагають повернення України до Конституції 2004 року.

Прямо під час акції учасники розгорнули 25-метрове синьо-жовте полотно, обписали його гаслами на підтримку столичного Євромайдану й пронесли містом. За словами організаторів, у найближчі дні цей прапор відвезуть на столичний Євромайдан і згодом повернуть його назад у Дніпропетровськ – з написами-привітами дніпрянам від тих, хто у Києві.



Також координатори дніпропетровського Євромайдану оголосили список представників регіону, які візьмуть участь у всеукраїнському з’їзді євромайданівців у Харкові, й оприлюднили своє бачення подальшої долі Євромайдану.

«Майдан повинен стояти! Чому? Бо як тільки Майдан розійдеться, всіх активних людей «зімнуть», і влада цього домагається. Ми будемо структуруватись, буде форум Євромайданів, де ці питання будуть вирішуватись. Ми повинні стати організованою дієвою структурою», – зазначив один з координаторів Євромайдану Іван Маркевич.



Хода завершилась у центрі Дніпропетровська на Європейській площі. Міліція в акцію не втручалась.

XS
SM
MD
LG