Доступність посилання

ТОП новини

У Киргизстані вимагали відставки муфтія через секс-відео


Рахматулла Еґембердієв, архівне фото
Рахматулла Еґембердієв, архівне фото
У столиці Киргизстану Бішкеку кількадесят людей вийшли сьогодні на демонстрацію до будівлі Духовного управління мусульман із вимогою відставки муфтія країни Рахматулли-аджи Еґембердієва.

Учасники протесту звинувачували його в перелюбстві через поширений в інтернеті відеозапис, на якому видно інтимні стосунки муфтія з молодою жінкою, заявляючи, що він офіційно одружений із іншою.

Сама будівля була під охороною поліції. Муфтіят сьогодні через новорічні канікули не працював.

У Киргизстані вимагали відставки муфтія через секс-відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:37 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Еґембердієв раніше вже заявляв, що жінка з відео, яке з’явилося в інтернеті 31 грудня, – його дружина за ісламським законом; також був оприлюднений відеозапис людей, які сказали, що на відео їхня дочка, яка дійсно вже чотири роки живе з муфтієм.

У Киргизстані, де цивільне законодавство офіційно дозволяє тільки один шлюб, чимало чоловіків беруть собі додаткових дружин уже за ісламським правом, яке припускає до чотирьох дружин.

Рахматулла Еґембердієв був обраний на муфтія Киргизстану на п’ятирічний термін у грудні 2012 року посеред звинувачень в уникненні податків. За останні чотири роки в Киргизстані через корупційні скандали змінилося п’ятеро муфтіїв.
XS
SM
MD
LG