Доступність посилання

ТОП новини

Донецький Євромайдан показав актуальний різдвяний вертеп із участю «Беркута»


Донецький Євромайдан показав актуальний різдвяний вертеп із участю «Беркута»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00
Активісти донецького Євромайдану влаштували сьогодні, на Святвечір, різдвяний вертеп. До традиційних мотивів і колядок додались сучасні герої та ідеї. Так, серед персонажів з’явилися «Беркут» і «Чірт», а Ірода вдягли у хутряну шапку замість корони і поселили, за сценарієм, у «палац межи горами».

Активісти осучаснили навіть репліки персонажів: «Чірт» став говорити ламаною українською мовою, а українки заступались перед Іродом за дітей, яких б’ють через «йолку».

Текст сценарію є оригінальним, написаним спеціально для донецького Євромайдану одним з його активістів. Учасники розповідають, що часу на підготовку вистави було мало – вертеп підготували за дві репетиції. Вони називають виставу символічною, адже вона поєднує традиційне і сучасне.

«Наш вертеп специфічний у поєднанні давніх традицій і ритуалів, які у Донецьку теж є не дуже давніми, і поточних актуальних подій, – говорить активіст Євромайдану Євген Насадюк. – Але з історії театру театр на площі і говорив про найболючіше, найактуальніше».

Крім вертепу, учасники принесли на Євромайдан кутю і пригощали нею всіх охочих. До того ж сьогодні до Донецька привезли подарунки від львівських активістів – прапори і ялинкові прикраси з українською та європейською символікою, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

У святковій атмосфері учасники Майдану не забули про нагальні проблеми. Голосуванням вони вирішили, кого відряджатимуть до Харкова на загальноукраїнську зустріч представників Євромайданів різних міст.
XS
SM
MD
LG