Доступність посилання

ТОП новини

У Туреччині усунули з посад сотні працівників поліції після антикорупційної операції


У Туреччині усунули з посад сотні працівників поліції після антикорупційної операції
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00
У Туреччині, за повідомленнями, сьогодні усунули з посад близько 350 працівників поліції у столиці Анкарі після масштабного протикорупційного розслідування, яке торкається інтересів нинішнього уряду.

Приватне агентство «Доган» інформує, що звільнення було оголошене урядовою постановою, яку оприлюднили опівночі. Серед звільнених – керівники відділів боротьби з фінансовою, кібернетичною й організованою злочинністю та з контрабандою.

А телеканал NTV додав, що на заміну усуненим уже призначили на їхні посади наразі близько 250 працівників поліції, переважно з-поза меж Анкари.

Від початку розслідування цієї корупційної справи в середині грудня уряд Туреччини, який заявляє про намагання підірвати його позиції цим розслідуванням, звільнив чи перевів на інші посади до провінції сотні працівників поліції, головно в Анкарі й найбільшому місті Стамбулі.

Корупційні скандали, викриті в перебігу розслідування, призвели до політичної напруженості у країні і вже змусили до відставки кількох міністрів, родичі яких, як виглядає, порушували закон.
XS
SM
MD
LG