Доступність посилання

ТОП новини

У Нігерії звільнили з піратського полону громадянина України – МЗС


У Нігерії з піратського полону звільнили громадянина України, капітана грецького судна Althea, якого захопили заручником у середині грудня, повідомила сьогодні прес-служба Міністерства закордонних справ із посиланням на посольство України в Нігерії.

За повідомленням, стан здоров’я звільненого з полону українця задовільний, він найближчим часом має відбути літаком на Батьківщину.

Коли і за яких обставин звільнили заручника, в повідомленні не згадано.

Капітана судна, громадянина України, і старшого механіка-грека пірати викрали ще 16 грудня у водах біля берега нафтоносного регіону дельти річки Нігеру. У грецькій компанії, що керує судном, повідомили тоді, що з загалом 18 членів команди 17 є громадянами України і один, старший механік, громадянином Греції. У перебігу нападу команду пограбували, відібравши особисті речі. Самим людям шкоди не завдали, також не чіпали вантаж нафтового танкера.

Регіон Гвінейської затоки, багатий на нафту, протягом минулого року став головним місцем діяльності морських піратів. Кількість нападів там перевищила число нападів у водах Індійського океану біля берегів Сомалі, які донедавна були найнебезпечніші у світі. Судна і членів їхніх команд, серед яких багато іноземців, викрадають найчастіше задля викупу.
XS
SM
MD
LG