Доступність посилання

ТОП новини

Іспанську принцесу викликали до суду за підозрою в фінансових злочинах


Принцеса Крістіна Іспанська і її чоловік Інякі Урданґарін, архівне фото
Принцеса Крістіна Іспанська і її чоловік Інякі Урданґарін, архівне фото
В Іспанії принцесу Крістіну, наймолодшу дочку короля Хуана Карлоса, викликали сьогодні до суду через підозру у справі, що стосується можливого уникнення податків і відмивання грошей. Вона має постати перед судом 8 березня.

Королівський двір оприлюднив із цього приводу заяву, в якій висловив «повагу до ухвал суду».

48-річну принцесу пов’язує з цією справою діяльність її чоловіка, колишнього гандболіста й олімпіця Інякі Урданґаріна. Його підозрюють у тому, що він разом зі своїм бізнес-партнером присвоїв мільйони євро громадських коштів через їхню компанію, зареєстровану як неприбуткову організацію.

Принцеса Крістіна Іспанська, графиня Пальми-де-Майорки, є наймолодшою дочкою з трьох дітей іспанської королівської родини і сьомою в черзі престолонаступництва. Вона стала першим членом іспанської королівської родини, яку викликають до суду.

Популярність родини 76-річного короля Іспанії і довіра до неї, свого часу вельми високі через роль монарха в переході країни до демократії після смерті диктатора Франсіско Франко 1975 року, останнім часом падають. Зокрема, позаминулого року король Хуан Карлос був змушений вибачатися, коли в час небаченого безробіття поїхав на розкішне дороге сафарі з полюванням на слонів до Африки.
XS
SM
MD
LG