Доступність посилання

ТОП новини

Біля Лук’янівського СІЗО в Києві заколядували для Дзиндзі, Смолія та Кадури


Під Лук’янівським СІЗО заколядували для Дзиндзі, Смолія та Кадури
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00
Близько ста активістів Автомайдану заколядували сьогодні біля стін Лук’янівського СІЗО в Києві, де зараз перебувають арештовані активісти Євромайдану Андрій Дзиндзя, Віктор Смолій та Володимир Кадура, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Один із учасників Автомайдану Дмитро Булатов, який прийшов на акцію, заявив: «На Різдво ми приїжджаємо під СІЗО з колядками, щоб заспівати їх для хлопців, які, ризикуючи своїм здоров’ям та життям, підтримуючи простих громадян України, зараз незаконно перебувають у СІЗО».

За словами учасниці акції Катерини Чміль, камери арештованих євромайданівців виходять у внутрішній дворик СІЗО, тож є надія, що арештанти почують різдвяні колядки.

«Сидячи там, у камері, дуже важливо відчувати, що ти не один. Хлопцям у СІЗО зараз дуже незатишно, і тому я вирішила, що можна відкласти поїдання куті і прийти підтримати їх», – каже Чміль.

Зараз у Київському слідчому ізоляторі, неофіційно відомому як Лук’янівський, перебувають щонайменше троє учасників протестів в Україні: активіст «Дорожнього контролю» Андрій Дзиндзя, його адвокат Віктор Смолій і бізнесмен Володимир Кадура. Дзиндзю і Кадуру звинувачують у спробі штурму адміністрації президента 1 грудня.
XS
SM
MD
LG