Доступність посилання

ТОП новини

В ООН перестали рахувати жертв конфлікту в Сирії


Організація Об’єднаних Націй оголосила сьогодні, що припиняє підраховувати жертв конфлікту в Сирії. Як заявив речник Управління верховного комісара з прав людини ООН Руперт Колвілл, представники ООН не мають у Сирії доступу на місця і не можуть перевіряти правдивість повідомлень про жертви, які надають треті сторони.

Речник додав, що ООН відтак не коментує повідомлень інших організацій про число цих жертв, зокрема, від сирійських активістів із Лондона, які час від часу оприлюднюють власні підрахунки, посилаючись на свої джерела в Сирії, які, за їхніми словами, підтверджені документально.

ООН востаннє називала оцінку кількості загиблих у Сирії ще наприкінці липня минулого року – тоді це число складало понад 100 тисяч людей.

Активісти з Лондона, зі свого боку, свої останні дані оприлюднили наприкінці минулого року, заявивши, що за період від загибелі першого демонстранта 18 березня 2011 року й до 30 грудня минулого року задокументували загибель у Сирії 130 тисяч 433 людей. Із них, за їхніми словами, 46 тисяч 266 цивільних, серед того 7 тисяч 014 дітей і 4 тисячі 695 жінок. При цьому активісти додали, що оцінюють ще у приблизно 50 тисяч незадокументовані жертви з лав урядових військ і повстанців, бо обидві сторони боїв намагаються применшувати свої втрати.

Дані цієї лондонської організації з назвою Syrian Observatory for Human Rights часто не мають підтверджень із незалежних джерел, але через брак точніших даних їх часто цитують світові засоби інформації.
XS
SM
MD
LG