Доступність посилання

ТОП новини

В Іраку тривали сутички з бойовиками «Аль-Каїди»


До міста Кербела в Іраку прибувають утікачі з Фаллуджі й Рамаді
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

До міста Кербела в Іраку прибувають утікачі з Фаллуджі й Рамаді

В Іраку бойовики-ісламісти, пов’язані з терористичною мережею «Аль-Каїда», продовжували сьогодні утримувати частини міст Фаллуджа й Рамаді в центрі країни; тривали намагання місцевих старшин домогтися їхнього відходу, а також бої з урядовими військами та ополченнями їхніх союзників у регіоні.

Зокрема, в боях у південній частині Рамаді, центрі провінції Аль-Анбар, сьогодні загинули не менш як 25 бойовиків, повідомляє кореспондент Радіо Вільний Ірак, іракської служби Радіо Свобода; з обох сторін є поранені. Але й після закінчення ракетного обстрілу з боку урядових сил бойовики не відступили.

Іракські силовики нині планують нові операції проти ісламістів, повідомляє кореспондент.

Раніше сьогодні армія Іраку заявила, що відкладає масштабний наступ на захоплений бойовиками центр міста Фаллуджі, що неподалік Рамаді в тій же провінції Аль-Анбар, щоб уникнути жертв серед мирного населення. Але на околицях Фаллуджі також відбувалися сутички.

Минулого тижня бойовики сунітського угруповання «Ісламська держава в Іраку і Великій Сирії», яке саме називає себе частиною «Аль-Каїди», захопили частини міст Фаллуджі й Рамаді – вперше в історії Іраку. Проти них воюють і урядові силові структури, і їхні місцеві теж сунітські союзники.

У боях у провінції Аль-Анбар, за повідомленнями, загинули десятки людей, тисячі втікають від насильства. Такий успіх бойовиків вважають найбільшим викликом урядові Іраку, більшість членів якого становлять шиїти, від часу відходу з Іраку військ США 2011 року.
XS
SM
MD
LG