Доступність посилання

ТОП новини

Колишній очільник Пентагону критикує Обаму


Колишній міністр оборони США Роберт Ґейтс
Колишній міністр оборони США Роберт Ґейтс
Колишній міністр оборони США Роберт Ґейтс розкритикував президента Барака Обаму, назвавши його дії в Афганістані невпевненими.

Про це йдеться в книжці «Служба: мемуари міністра на війні», яка надійде в продаж наступного тижня. Уривки з неї оприлюднили у вівторок кілька американських газет.

Ґейтс твердить, що Обама мав сумніви в успіху ним самим обраної стратегії в Афганістані і був зацікавлений винятково у виведенні військ з цієї країни.

За словами Ґейтса, президент Обама від початку скептично ставився до військових дій в Іраку та Афганістані, вважаючи, що обидві війни отримав у спадок від адміністрації Джорджа Буша. Ґейтс також мав суттєві розбіжності з президентом у питанні оборонного бюджету США.

Роберт Ґейтс став міністром оборони США ще за президента-республіканця Джорджа Буша в 2006 році, але залишався на цій посаді і після обрання Обами в 2008 році. Ґейтс пішов у відставку в липні 2011 року.

Коментуючи книжку Ґейтса, представниця Ради національної безпеки США Кейтлін Гейден заявила, що президент Обама не згодний з оцінками колишнього міністра. Разом із тим, додала вона, президент вдячний Роберту Ґейтсу за його роботу і службу Сполученим Штатам.
XS
SM
MD
LG