Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія висловила занепокоєння подіями в Туреччині


Європейська комісія заявила сьогодні, що останні події в Туреччині «викликають занепокоєння», і закликала Туреччину, яка є кандидатом на вступ до Європейського союзу, вжити всіх необхідних заходів, щоб із усіма звинуваченнями в корупції в цій країні розібралися «без дискримінації і надання переваг».

Сьогодні в Туреччині нічною постановою Міністерства внутрішніх справ звільнили з посад іще 15 керівників поліції в кількох провідних регіонах країни після масштабного протикорупційного розслідування, яке торкається інтересів нинішнього уряду. Крім того, звільнили заступника керівника національної поліції. Учора уряд Туреччини, так само оголошеною опівночі постановою, звільнив близько 350 керівників і працівників поліції у столиці Анкарі.

Загалом від початку розслідування по всій Туреччині цієї широкомасштабної корупційної справи в середині грудня уряд позвільняв чи познімав із посад уже сотні керівників і працівників поліції, причетних до розслідування. Прем’єр-міністр Реджеп Тайїп Ердоган заявляв, що ця справа є «брудною змовою» з метою скинути його уряд.

Корупційні скандали, викриті в перебігу розслідування, призвели до політичної напруженості у країні і вже змусили до відставки кількох міністрів і керівника одного з державних банків, родичі яких, як виглядає, порушували закон і опинилися серед уже приблизно 25 затриманих у цій справі.
XS
SM
MD
LG