Доступність посилання

ТОП новини

В Іраку бойовики «Аль-Каїди» відступили з захоплених міст


Втікачі з Фаллуджі, фото 6 січня 2014 року
Втікачі з Фаллуджі, фото 6 січня 2014 року
В Іраку бойовики угруповання, пов’язаного з терористичною мережею «Аль-Каїда», яке захопило деякі території у провінції Аль-Анбар на заході країни, сьогодні почали відступати з контрольованих ними частин міст Фаллуджі й сусіднього Рамаді, центру провінції, повідомили кореспонденти Радіо Вільний Ірак – іракської служби Радіо Свобода.

За їхніми повідомленнями, в Фаллуджі бойовики угруповання «Ісламська держава в Іраку і Великій Сирії», яке саме називає себе частиною «Аль-Каїди», відходять із міста в напрямку пустелі після того, як армія оточила Фаллуджу, готуючись до масштабного наступу, але керівництво країни запропонувало бойовикам вільний відхід.

А в Рамаді, як виглядає, всі бойовики вже залишили місто, і його знову повністю контролюють урядові сили.

Прем’єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі раніше закликав місцеві племена, які належать до сунітів, самим домогтися відступу цих бойовиків, так само сунітів.

Минулого тижня бойовики сунітського угруповання «Ісламська держава в Іраку і Великій Сирії» захопили частини міст Фаллуджі й Рамаді в центрі країни – вперше в історії Іраку. Проти них воювали і урядові силові структури, і їхні місцеві союзники, теж суніти.

У боях у провінції Аль-Анбар, за повідомленнями, загинули десятки людей, десятки тисяч утекли від насильства. Такий успіх бойовиків вважають найбільшим викликом урядові Іраку, більшість членів якого становлять шиїти, від часу відходу з Іраку військ США 2011 року.
XS
SM
MD
LG