Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Пакистані наказав колишньому президентові Мушаррафу прибути на процес


Прихильники Первеза Мушаррафа з його портретом під лікарнею, де він перебуває, фото 2 січня 2014 року
Прихильники Первеза Мушаррафа з його портретом під лікарнею, де він перебуває, фото 2 січня 2014 року
У Пакистані спеціальний суд, який розглядає звинувачення в державній зраді проти колишнього президента Первеза Мушаррафа, ухвалив сьогодні, що той має з’явитися на слухання через тиждень, 16 січня.

Суд у столиці Ісламабаді вивчив надані лікарями документи про стан здоров’я Мушаррафа і вирішив, що той може брати участь у процесі.

Колишній президент уже кілька разів не з’являвся до суду, останнім часом посилаючись на стан здоров’я – тиждень тому 70-річного Мушаррафа доставили до лікарні, як заявляють, через хворе серце. Прокуратура стверджувала, що це обман, щоб знайти привід уникнути присутності в суді; адвокати висловлювали сподівання, що суд дозволить продовжувати розгляд справи без присутності Мушаррафа.

У цій справі йдеться про те, що Первез Мушарраф міг вчинити державну зраду як голова держави, коли 2007 року зупинив чинність Конституції, усунув із посад чільних суддів і запровадив надзвичайний стан, а перед тим порушив Конституцію 1999 року, коли скинув уряд країни і сам прийшов до влади через військовий переворот.

Крім того, Мушаррафа звинувачують ще у трьох справах у різних порушеннях, скоєних у часи, коли він після перевороту керував Пакистаном, із 1999 року як прем’єр-міністр, а з 2001 до 2008 року як президент.

Він відкидає всі звинувачення як політично мотивовані.
XS
SM
MD
LG