Доступність посилання

ТОП новини

В Іраку далі тривали бої з ісламістами


Місто Фаллуджу в Іраку прибирають після боїв
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

Місто Фаллуджу в Іраку прибирають після боїв

В Іраку, за повідомленнями, сьогодні далі тривали бої урядових сил і ополчень їхніх місцевих союзників проти бойовиків угруповання, пов’язаного з терористичною мережею «Аль-Каїда», у провінції Аль-Анбар на заході країни.

За даними представників влади провінції, бої відбувалися на південних околицях центру провінції, міста Рамаді, і біля села Аль-Бубалі, що лежить напівдорозі до недалекого великого міста Фаллуджі.

За повідомленнями кореспондентів Радіо Вільний Ірак – іракської служби Радіо Свобода, – село Аль-Бубалі повністю оточене урядовими військами, в ньому вибухами вже зруйновані кілька будинків.

На околиці Рамаді відбувалися обстріли з танків і повітряні бомбардування. Також вибухали заміновані авта – це були напади на кількох місцевих вождів племен і посадовців.

Тим часом більша частина Рамаді повертається до нормального життя.

Так само і в Фаллуджі в деяких районах тривали сутички й обстріли, інші частини міста відновлювали звичну діяльність.

Іракські силові структури разом із бійцями з місцевих сунітських племен намагаються вибити бойовиків теж сунітського угруповання «Ісламська держава в Іраку і Великій Сирії», яке саме називає себе частиною «Аль-Каїди», з цих місцевостей, які воно захопило минулого тижня. Наразі армія утримується від повномасштабного наступу, щоб уникнути численних цивільних жертв, але не виключає такого наступу на майбутнє.

У боях у провінції Аль-Анбар, яка починається вже за кількадесят кілометрів на захід від столиці Багдада, за повідомленнями, загинули десятки людей, десятки тисяч утекли від насильства. Такий успіх бойовиків вважають найбільшим викликом урядові Іраку, більшість членів якого становлять шиїти, від часу відходу з Іраку військ США 2011 року.
XS
SM
MD
LG