Доступність посилання

ТОП новини

3 депутати й понад 10 активістів серйозно постраждали в протистоянні з «Беркутом» − «Свобода»


Понад десятеро активістів дістали серйозних травм унаслідок застосування сили «беркутівцями» біля Києво-Святошинського суду та Святошинського райуправління міліції. Крім того, постраждали троє народних депутатів та декілька журналістів, повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» народний депутат України (фракція «Свобода») Юрій Сиротюк.

«Постраждали троє депутатів − Едуард Леонов, Юрій Бублик та Павло Кириленко, які були в Києво-Святошинському суді», − розповів Сиротюк.

«Щонайменше десятеро активістів були в такому стані, що вони не могли самостійно звідти поїхати, з відкритими переломами рук, ніг, черепно-мозковими травмами», − пояснив він. За його словами, одному з активістів беркутівці кинули на ноги частину кованих ґрат, які штирями проткнули обидві ноги.
За даними депутата, вчора до суду викликали шість «швидких», куди не змогли поміститися всі постраждалі, а до Святошинського райуправління міліції приїхали чотири «швидкі».

«Головний лікар дав вказівку після надання першої медичної допомоги... негайно цих людей видворити з території лікарні», − сказав він.
Він також повідомив, що травм дістали декілька журналістів і фотокореспондентів, деяким розбили фотокамери.
XS
SM
MD
LG