Доступність посилання

ТОП новини

Форум Євромайданів у Харкові опинився в облозі


Один із ініціаторів Форуму Євромайданів письменник Віталій Капранов
Один із ініціаторів Форуму Євромайданів письменник Віталій Капранов
Учасники Форуму Євромайданів, який протягом двох днів відбувається в Харкові, оголосили підсумкову резолюцію свого зібрання.

Це сталося в центрі Харкова біля пам’ятника Ярославу Мудрому. До цього місця делегати пройшли центральними вулицями міста, але оминаючи провладний мітинг, який відбувається на головній міській вулиці Сумській.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, уникнути уваги політичних опонентів євромайданівцям не вдалося. До пам’ятника Ярославу Мудрому вже перейшли учасники акції, організованої Партією регіонів. Під’їхала і надана «Укртелекомом» машина звукопосилення. Учасники форуму опинилися в облозі кількох тисяч регіоналів і їхніх прихильників.

Проєвропейські активісти скандують «Бюджетникам – свободу». Міліція не втручається до подій і лише спостерігає.

Тим часом, у підсумковій резолюції Форуму Євромайданів ідеться про те, що головна мета – «усунути узурпаторів української влади і не допустити узурпації влади в майбутньому». Також активісти вимагають «усунути президента Януковича, уряд та відповідальнмх осіб, які сприяють узурпації».

Недільне засідання Єврофоруму відбувалося під акомпанемент організованого Партією регіонів пікету, в якому взяли участь близько півсотні осіб. Вони скандуювали «Геть з міста», «Євромайдану – ні», «Повертайтеся до себе на роботу». Близько 12:00 у приміщенні Харківської правозахисглї групи, яке прихистило активістів, зникло світло.

У суботу робота форуму Євромайданів розпочалася зі значним запізненням через невизначеність з місцем проведення зборів і напад агресивних молодиків.
XS
SM
MD
LG