Доступність посилання

ТОП новини

Автомайдан «наїхав» на Януковича і Медведчука


Автомайданівці приїхали в Межигір'я з повісткою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:18 0:00
У неділю неподалік резиденції президента України Віктора Януковича «Межигір’я» відбувся мітинг, організований активістами Автомайдану. Після цього вони відвідали і помешкання голови організації «Український вибір» Віктора Медведчука, якого вважають відповідальним за зміну зовнішньополітичного курсу України.

У неділю автомайданівці планували передати главі держави символічну «повістку на народний суд на Майдані», але за кількасот метрів до воріт маєтку Януковича на демонстрантів чекав ще один кордон спецзагону «Беркут». До маєтку без пояснення причин не пропустили і народних депутатів, зокрема, Володимира Яворівського.

Раніше активісти переконали співробітників ДАІ та «Беркута» звільнити від важкої техніки поворот на село Нові Петрівці, неподалік якого розташована садиба «Межигір’я». Перед тим колона активістів Автомайдану була заблокована в Києві.

Автомайданівці, які зібралися на Європейській площі столиці, намагалися проїхати до місця проведення акції через Поштову площу (це лише за кількасот метрів від Європейської), але там проїжджа частина була заблокована кількома десятками невідомих людей.

Анонсуючи акцію, її ініціатори на сторінці спільноти «Автомайдан» у Facebook написали: «Їдемо вручати повістку до «Межигір’я». По дорозі усім даїшникам та правоохоронцям так само вручаємо повістки на народний суд на Майдані».

Вперше автомайданівці гостювали неподалік «Межигір’я» 29 грудня. Після цієї акції до багатьох її учасників додому приходили співробітники Державтоінспекції, які закидали автомайданівцям відмову від зупинки на вимогу інспекторів.

В гостях у Медведчука

Після спроби вручити президентові України Віктору Януковичу символічну «повістку на народний суд на Майдані» активісти провели пікетування будинку голови громадського руху «Український вибір» Віктора Медведчука.

До воріт помешкання Медведчука прибули майже всі автомобілі, які вдень були за кількасот метрів від маєтку «Межигір’я». Понад 200 автомобілів автомайданівці припаркували уздовж траси, де розташований будинок Медведчука.

Активісти закликали політика, якого вони вважають ідеологом зміни геополітичного курсу України, виїхати до Росії.

Автомайданівці також дорікнули дружині Медведчука Оксані Марченко за те, що вона вводить в оману громадськість. За їхніми словами, Марченко хвалилася, що під час попереднього пікетування Автомайдану виходила до активістів і виносила мітингувальникам «чай та булочки».

Під помешканням Медведчука під час акції стояв один міліцейський автомобіль і декілька правоохоронців.

Раніше, 29 грудня, учасники Євромайдану і Автомайдану влаштувавши акцію протесту біля будинку Віктора Медведчука, пошкодили ворота і обписали паркан.

Мітингувальники гримали у ворота, а потім відігнули частину воріт. На паркані вони написали «Палаци – дітям». Після цього Віктор Медведчук на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав: «Їм (опозиційним лідерам) хочеться воювати? Я воювати вмію».

Слова політика виявилися не порожнім звуком. Щонайменше два активісти Автомайдану отримали цими днями судові повістки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG