Доступність посилання

ТОП новини

ЄС наразі не розглядає питання запровадження санкцій проти керівництва України – Аштон


Катрін Аштон під час візиту до України, 10 грудня 2013 року
Катрін Аштон під час візиту до України, 10 грудня 2013 року
Європейський союз наразі не розглядає питання запровадження санкцій проти представників керівництва України, незважаючи на заклики лідерів української опозиції та звернення з боку київського Євромайдану. Про це УНІАН заявила Майя Коціянчич, речниця верховного представника ЄС із закордонних справ Катрін Аштон.

«Санкції є крайнім заходом. Вони запроваджуються лише після ретельного вивчення ситуації. Це питання також потребує одноголосного рішення усіх 28 членів Європейського союзу», – сказала Коціянчич.

«Наразі питання санкцій на цій стадії не розглядається», – додала вона.

12 січня під час Народного віча на Євромайдані в Києві було підтримано звернення до керівників США та Європейського союзу щодо запровадження санкцій проти міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка та інших представників української влади через застосування сили проти учасників Євромайдану та побиття колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка біля Києво-Святошинського суду наприкінці минулого тижня. Комітет із закордонних справ Сенату США буде розглядати питання про ситуацію в Україні у середу, 15 січня.
XS
SM
MD
LG