Доступність посилання

ТОП новини

ДАІ вилучило права вже у 100 автомайданівців – один із лідерів руху


(архівне фото)
(архівне фото)
Один із лідерів Автомайдану, активіст Сергій Коба заявив сьогодні Радіо Свобода, що ДАІ вилучила водійські посвідчення вже у близько ста учасників автопробігу до резиденції президента Віктора Януковича «Межигір’я» під Києвом 29 грудня минулого року.

«На сьогодні вже більш ніж 100 випадків, коли відібрали права. Це переважно жінки та пенсіонери. Вже після автопробігу через декілька днів їх зупиняли даїшники під надуманим приводом, просили документи. Забирали таким чином права і казали: на вас був складений рапорт, що ви колись не зупинились, коли на «Межигір’я» їхали. І таким чином просто нахабно забирають права», – заявив Сергій Коба.

На яскраво-помаранчевий автомобіль самого Коби, який завжди їхав на чолі автоколони, виконавча служба наклала арешт, нібито через не сплачені вчасно штрафи. Утім, він каже, що давно їх сплатив.

«Біля мого будинку не першу ніч уже чергує машина спеціального підрозділу «Кобра». Сьогодні зранку, коли я виходив зі свого будинку, вони чергували біля моєї машини і завадили мені сісти за кермо. Сказали, що моя машина перебуває під арештом і вони забиратимуть її на штрафмайданчик. Я не дав їм це зробити, поки я не розберусь у ситуації з виконавчою службою. Я сплатив усі штрафи два місяці тому перед виїздом за кордон, нових не виписували», – розповів Радіо Свобода активіст Сергій Коба.

Також він поскаржився, що йому та іншим автомайданівцям надходять погрози телефоном. «Постійно дзвінки з погрозами. Я передзвонюю на цей номер – а він уже поза зоною доступу. Кажуть, що підпалять авто, що не потрібно свій ніс совати куди не треба, що вже занадто я далеко зайшов. Іншим активістам теж телефонують, не тільки мені», – сказав він.

Коба також обурений тим, що інспектори ДАІ відзняли на камери увесь новий автопробіг до «Межигір’я», який відбувся 12 січня. «Кіностудія Довженка позаздрить тій апаратурі, яка була у працівників ДАІ. Завдання було просто записувати всю колону, всі номери, які проїжджали. Таких постів на нашому шляху ми нарахували близько 20. Тому відеозйомка нашої колони у них від початку і до кінця вся є», – заявив активіст.

Заступник начальника департаменту ДАІ МВС Володимир Резніков пояснив Радіо Свобода, що під час автопробігу до «Межигір’я» 29 грудня водії масово вчиняли правопорушення, не зупиняючись на вимогу ДАІ, за результатами чого складено близько 200 рапортів. Через це державтоінспекція тимчасово вилучає водійські посвідчення і направляє матеріали справ до суду для встановлення міри покарання порушникам, повідомив чільник Державтоінспекції.
XS
SM
MD
LG