Доступність посилання

ТОП новини

Гриценко каже, що не відмовиться від депутатського мандата


Народний депутат Анатолій Гриценко, який заявив про вихід із фракції «Батьківщина», не має наміру відмовлятися від мандата народного депутата.

«Коли ми об'єднувалися в «Батьківщину»: я, Яценюк, інші голови (політичних сил – ред.) узяли на себе письмово відповідальність особисту, що не буде «тушок». Саме я тоді йому запропонував скласти мандат. Уже десятеро «фронтовиків» (колишніх членів партії «Фронт змін») стали «тушками», – сказав журналістам Гриценко у Верховній Раді у вівторок.

Він також наголосив, що «тушкою» себе не вважає. «Тушкою» називають тих, хто перейшов на бік влади. Я залишаюся в опозиції. Я чітко сказав, що виконуватиму ту програму, з якою ми йшли на вибори і яку я, зокрема, серед інших людей, писав», – сказав Гриценко.

Депутат наголосив, що й надалі планує залишатися в опозиції до нинішньої влади та брати участь в акції протесту на майдані Незалежності в Києві.

13 січня на своїй сторінці у Facebook Гриценко написав, що людей на Майдані Незалежності стає все менше. «Помітно, що люди стомилися, хоча налаштовані досить рішуче», – написав він.

Також Гриценко висловив сумнів, що лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, як обіцяв, 22 січня піде до Президента. Пізніше на сторінці «Батьківщини» у Facebook з’явилося повідомлення про те, що народні депутати від «Батьківщини» відмовилися проводити засідання фракції у присутності Гриценка і зажадали, аби він залишив засідання. Сьогодні, 14 січня, Гриценко заявив про вихід з фракції «Батьківщина». Тоді Арсеній Яценюк сказав, що Гриценко має скасти мандат.
XS
SM
MD
LG