Доступність посилання

ТОП новини

Уряд заперечує скорочення фінансування хворих на рак дітей


В уряді називають безпідставними твердження про скорочення в проекті держбюджету на 2014 рік витрат на лікування онкохворих дітей. Про це йдеться в поширеній Урядовим порталом заяві прес-служби Міністерства охорони здоров’я України.

«Будь-які заяви про скорочення бюджетного фінансування соціально вагомих програм, особливо таких, як лікування дітей з онкологічними та онкогематологічними захворюваннями, є абсолютно безпідставними», – наводить прес-служба слова директора Департаменту економіки та ресурсного забезпечення Міністерства охорони здоров’я України Володимира Дуди.

За даними міністерства, на бюджетну програму, в межах якої відбувається і фінансування лікування онкохворих дітей, уряд планує виділити цього року більш як на 173 мільйони гривень більше, ніж торік. Водночас розподіл коштів між напрямками цієї програми відбуватиметься вже після затвердження державного бюджету.

«Можу запевнити вас, що на лікування наших маленьких громадян з онкологічними патологіями з державного бюджету буде виділено не меншу суму, аніж в минулому році, а можливо, й більшу», – зауважив Володимир Дуда.

Раніше громадські активісти оприлюднили інформацію про скорочення витрат на лікування хворих на рак дітей більш як у чотири рази.
XS
SM
MD
LG