Доступність посилання

ТОП новини

В Україні роблять все, щоб не дати мені права йти на вибори – Кличко


В Україні робиться все що завгодно, щоб не дати Віталію Кличку права йти на вибори. Про це заявив в ефірі Радіо Свобода сам Кличко. За його даними, завтра ЦВК звернеться до Конституційного суду з поданням щодо процедури застосування норми Конституції щодо постійного проживання на території України. Однак він запевнив: жодних підстав зняти його з виборів немає.

«З дня оголошення незалежності України я є громадянином України, я весь цей час мешкав у Києві, прописаний в Києві. Так, як спортсмен я виїжджав, боксував. Бо спорт не може бути обмежений рамками однієї країни. Але, де б бої ці не відбувалися, завжди піднімався український прапор та лунав український гімн», – сказав Кличко.

Він не виключив, що звернеться з цього приводу до Європейського суду з прав людини.

«Якщо ж українські суди і надалі будуть діяти за вказівкою Банкової, то ми підключимо усі можливі засоби, у тому числі звернемося до Європейського суду (з прав людини), щоб підтвердити моє право балотуватися на посаду президента України», – сказав лідер УДАРу.

Верховна Рада 24 жовтня 2013 року ухвалила закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо обліку та реєстрації платників податків. Найбільш спірною виявилася поправка, що особа, яка має право проживання на території іноземної держави, вважається такою, що не проживає в Україні. 10 січня Вищий адміністративний суд України відмовився скасовувати поправку про те, що особа, яка має право проживання на території іноземної держави, вважається такою, що не проживає в Україні.

Такі зміни до законодавства, на думку низки експертів, можуть зробити неможливим балотування лідера УДАРу у президенти на виборах 2015 року, хоча норми податкового законодавства не мають застосовуватися до законодавства виборчого. Кличко неодноразово заявляв, що балотуватиметься.
XS
SM
MD
LG